Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
300 g korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej na 2 cm kawałki
-
10 ząbków czosnku
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
125 g migdałów, blanszowanych
-
900 g wody
-
1 łyżka białego octu winnego
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
20 czerwonych winogron pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.2 g
Kalorie
811 kJ /
193 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
5.9 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 Min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 Min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 Min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem z porów
30 Min